Αρτηριακή Υπέρταση

Η αρτηριακή υπέρταση αποτελεί ένα πρόβλημα στην κοινωνία μας το οποίο δυστυχώς παραμένει με πολύ χαμηλά ποσοστά διάγνωσης και ακόμα μικρότερα ορθής θεραπείας.

Μεγάλο κομμάτι αυτού οφείλεται στον γενικό πληθυσμό ο οποίος στη χώρα μας αγνοεί τους ελέγχους (τα γνωστά check up) ακόμα και σε προχωρημένες ηλικίες, στην πτωχή κρατική ενημέρωση και παιδεία, όπως επίσης και στους γιατρούς που δίνουν τυφλά αγωγές χωρίς να παρακολουθούν από κοντά τα αποτελέσματα και να τιτλοποιούν τις δοσολογίες.

Τα φαρμακευτικά μέσα που διαθέτουμε είναι από τα πιο πολυπληθή που έχουν υπάρξει ως προς την αντιμετώπιση μίας και μοναδικής ασθένειας. Οι συνδυασμοί έχουν αποδείξει την αξία τους και οι μελέτες και οι οδηγίες δείχνουν σαφέστατα τον δρόμο της θεραπείας. Το τοπίο δεν είναι καθόλου θολό και τα όρια διόλου δυσδιάκριτα.

Η σωστή προσέγγιση, η εξατομικευμένη θεραπεία και η από κοντά παρακολούθηση αποτελούν χρυσές βελόνες της πυξίδας.

Αν δεν θέλουμε να πληρώσουμε το τίμημα του αθροιστικό αποτελέσματος από την αρτηριακή υπέρταση οφείλουμε να εμπιστευτούμε τον γιατρό μας και να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό όσο ακόμα ο γίγαντας κοιμάται και δεν μας έχει δείξει τα δόντια του.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *